Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Пухкави кифлички със сирене и сусам

Пухкави кифлички със сирене и сусам

Пухкави кифлички със сирене и сусам
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
10/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
16
"Солени пухкави кифлички -идеални за почивните дни !"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • мая - 20 г
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сирене - 200 г
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в 100 мл топлото прясно мляко заедно със захарта и оставяме да шупне. Добавя се олиото, солта, брашното и се замесва да се получи средно меко тесто. Оставя се да втасва на топло.

През това време се приготвя плънката. Белтъците на двете яйца се разбиват с вилица и към тях се прибавя натрошеното сирене, като се оставят жълтъците за намазване на кифлите.

Тестото се дели на две части. От всяка част се разточва кръгла кора и режем на триъгълници. В широката част се поставя малко от плънката и се навиват кифлички.

Отгоре се намазват с разбитите жълтъци, поръсваме сусам и се пекат на 180 градуса до златисто. Поднасяме с кисело мляко или сок!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Определено не се разбира каква е маята. На пакетчета ми на д-р Йоткер пише, че е 7 г., но е напълно достатъчно за 500 г. брашно. Вашата рецепта е с 600, така че добавих от следващо пакетче. Не съм доволна от рецептата, замесеното тесто не може да поеме цялото брашно. Надявам се поне да втаса, за да не изхвърля всички продукти след малко.
22.02.2024 16:21
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
маята не е суха ,а жива мисля че се разбира затова не съм го написала :)))
11.09.2016 06:46
1
1
Ирина Маринова
Ирина Маринова
Суха мая или жива?
10.09.2016 22:54