Печена агнешка плешка с хрупкава коричка

11/09/2016
Албена
отАлбенаМастър Шеф39471815083
"При печенето на агнешка плешка най-важни са последните 15-ина минути, защото именно тогава се получава тази неустоима хрупкава коричка, която всички обожаваме"
Приготвяне10 мин.
Готвене140 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40 356
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешката плешка се измива, подсушава и след това се овкусява със сол. Брашното, червения пипер и олиото се смесват и се разбъркват добре.

Трябва да се получи гъста кащица. С нея се обтрива цялата агнешка плешка. Подправя се с черен пипер. Налива се бира в тавата за печене.

Покрива се плътно с фолио и се пече отначало на 220 градуса около трийсет минути, после температурата се намалява на 170 градуса.

Пече се още около два часа. Малко преди готовност фолиото се маха и месото се допича още петнайсет минути или до като получи златист загар.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар