Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Бухти»Белгийски бухти с ябълка

Белгийски бухти с ябълка

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Белгийски бухти с ябълка1 / 2
01/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
20-25 бр.

Необходими Продукти

  • брашно - 5 к.ч.
  • масло - 2 с.л. топено
  • захар - 2 с.л. пудра
  • прясно мляко - 1 ч.ч. + малко за размиване на маята
  • яйца - 2 броя
  • мая - 30 г
  • ябълки - 3 - 4 броя
  • мазнина - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към брашното добавете топеното масло, захарта, млякото, 2 жълтъка и размитата в малко топличко мляко мая.

Объркайте добре и добавете разбитите на сняг белтъци. Омесете добре тестото и го сложете да да почине за 3 часа, за да втаса и бухне.

След това разточете тестото на тънка кора и нарежете квадрати от нея, със страна 10 см.

Във всяко квадратче слагайте парче ябълка, прегъвайте квадратите по диагонал и с мокри пръсти слепете краищата на получените триъгълници.

Изпържете белгийските бухти с ябълка в сгорещена мазнина и по желание ги поднесете поръсени с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: