Точена баница с праз и сирене

11/09/2016
Gergana Tsvetanova
отGergana TsvetanovaГотвач32173401
"За да стане вкусна баницата, трябва да се приготви с много любов. Но когато става дума за точени баници - иска се и майсторлък!"
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 434
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата29
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - 1 кг
  • мая - 1/3 пакетче суха
  • сол - 1 ч. л.
  • олио - 3 - 4 с. л.
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 5 с. л.
  • вода - 400 мл
  • За плънката
  • праз - 3 стръка
  • сирене - 300 г
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода за хляб - 1 к. л.
  • Още
  • брашно - 200 г за поръсване при разточването на корите
  • олио - 150 мл за поръсване на корите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите се замесва тесто, разделя се ва 16 равни части, всяка се оформя на топче.

Тестото се оставя малко да почине и през това време се приготвя плънката. Лукът се нарязва и си запържва докато омекне, след като изстине към него се добавят сиренето, яйцата, млякото и содата.

Всяка топка тесто се разточва на тънка кора, ако започне да лепне се поръсва обилно с брашно. Поръсва се с олио и се слагат няколко лъжици от плънката. Завива се на руло и след това на охлювче, реди се в намаслена тава.

Баницата се пече на 190 градуса за 30-35 минути докато придобие приятен златист цвят. От посочените продукти излизат две баници, ако ги оформите в тави Ф 30 см.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Фати Камберова
Браво, изглежда доста апетитна!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!