Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Точена баница с праз и сирене

Точена баница с праз и сирене

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Точена баница с праз и сирене
Снимка: Gergana Tsvetanova
2 / 5
11/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"За да стане вкусна баницата, трябва да се приготви с много любов. Но когато става дума за точени баници - иска се и майсторлък!"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 1 кг
  • мая - 1/3 пакетче суха
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • вода - 400 мл
  • За плънката
  • праз - 3 стръка
  • сирене - 300 г
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода за хляб - 1 к. л.
  • Още
  • брашно - 200 г за поръсване при разточването на корите
  • олио - 150 мл за поръсване на корите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите се замесва тесто, разделя се ва 16 равни части, всяка се оформя на топче.

Тестото се оставя малко да почине и през това време се приготвя плънката. Лукът се нарязва и си запържва докато омекне, след като изстине към него се добавят сиренето, яйцата, млякото и содата.

Всяка топка тесто се разточва на тънка кора, ако започне да лепне се поръсва обилно с брашно. Поръсва се с олио и се слагат няколко лъжици от плънката. Завива се на руло и след това на охлювче, реди се в намаслена тава.

Баницата се пече на 190 градуса за 30-35 минути докато придобие приятен златист цвят. От посочените продукти излизат две баници, ако ги оформите в тави Ф 30 см.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Фати Камберова
Фати Камберова
Браво, изглежда доста апетитна!
11.09.2016 15:25