Вкусни печени пуешки бутчета

12/09/2016
"За първи път опитвате пуешки бутчета? Сега разбирате ли колко сте изпуснали?"
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 867
  • Преглеждания за месеца619
  • Преглеждания за седмицата62
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Бутчетата се измиват и слагат в тенджера под налягане. Към тях се прибавят един нарязан на парчета лук, две-три скилидки чесън, един морков и един картоф, нарязани на едро, връзка магданоз, сол, черен пипер на зърна и малко зехтин. Налива се вода, така че да ги покрие поне един пръст. Варят се около 40 минути.

След като се сварят бутчетата, се изваждат и поставят в огнеупорен съд с капак. Бутчетата се намазват с горчица, поръсват се с червен пипер, листенца мащерка и смлян черен пипер.

Другият морков се нарязва на кръгчета и заедно с 5-6 скилидки чесън се добавят към бутчетата.

Бульонът, в който сме варили месото, се прецежда и се налива от него в съда за печене около един пръст. Добавяме и една чаша хубаво бяло вино. Поставяме върху бутчетата парченца краве масло, похлупваме съда за готвене и печем на 200 градуса приблизително 20 минути.

След това махаме капака и допичаме бутчетата, докато получат хрупкава, златиста коричка.

Поднасяме със сварен ориз, който можем да овкусим със соса от печенето.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар