Пържени локумки

12/09/2016
Фати Камберова
отФати КамбероваПомощник Готвач107379222
"Приятни на вкус и на вид. Пробвайте, няма да съжалявате!"
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции20 - 25 бр.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 529
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • хладка вода - 800 мл
  • мая - 1 кубче
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно - колкото поеме
  • олио - за изпържване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята, солта, захарта в хладка вода. Прибавяме брашното, колкото поеме, но тестото не трябва да лепне.

Оставяме тестото да втаса за 1 час.

След като вече е втасало тестото, режем на малки парченца, разточваме с ръце във вид на масур и завиваме под формата на осморка. Оставяме локумките да втасат за около 20 минути.

Пържим в сгорещено олио до златист цвят.

Готовите локумки поставяме върху кухненска хартия, за да попие мазнината.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
12.09.2016 11:01
Чудесни са, но защо локумки, без локум?
1
0
Фати Камберова
Благодаря, само здраве се иска, за да продължаваме да приготвяме кулинарните вълшебства! :)
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
12.09.2016 15:37
Честит празник, бъдете здрави :)
1
0
Фати Камберова
И много се извинявам, но съм допуснала пак грешчица, захарта също е 1 ч.л.
1
0
Фати Камберова
Така са известни в моя край, а също така правим така известните " Пещерски татлии",по повод днескашния Курбан Байрям. Ако сложим 1 ч.ч сол, ще станат прекалено соленички.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!