Сиропиран сладкиш с орехи

12/09/2016
Veselina
отVeselinaГотвач263562533
"Страшно си падаме по сиропирани сладкиши и си ни личи!"
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 559
  • Преглеждания за месеца157
  • Преглеждания за седмицата31
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изкарваме си 6 яйца на стайна температура. Яйцата ги слагаме в купа. Разбиваме ги дълго с миксер до пухкавост. Слагаме 1 ч.ч. захар и продължаваме да разбиваме с миксера. Смиламе орехите. Слагаме орехите в кашата.

В брашното прибавяме 1 пакетче бакпулвер и го смесваме с него. Лъжица по лъжица слагаме от брашното в яйчената смес и продължаваме да разбиваме. Намазваме тава с олио и посипваме с брашно на дъното и по стените.

Изсипваме сместа в тавата и заглаждаме. Загряваме си фурната. Печем сладкиша на 180 градуса. След като го изпечем, го оставяме да изстине напълно. На места го набучваме с клечка за зъби.

В малка тенджера слагаме 3 ч.ч. вода, 1 ч.ч. захар, 4 с.л. какао на прах и 75 г маргарин за сладкиши. След като се разтопи маргаринът и захарта, сиропът е готов.

С горещия сироп заливаме студения сладкиш с черпак. Напоява се сладкишът навсякъде. Трябва сладкишът да попие навсякъде от сиропа. Оставяме сладкиша да изстине и го режем според желаната форма.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Джемиле Чешлиева
Използването на прясно мляко придава различен вкус на едно ястия.
1
0
Veselina
Veselina
18.09.2016 22:20
Да наистина става добре с прясно мляко, но специално тази рецепта я зная и я правя с вода и захар.
0
0
ВИЛИ-Виолета Матева
обичам сиропирани десерти ,но понякога вместо с вода и захар сиропирам с прясно мляко и става супер
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв