Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пастет»Пастет от прясна риба

Пастет от прясна риба

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Пастет от прясна риба1 / 2
12/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • риба - 300 г прясна по избор
  • краве масло - 1 пакетче
  • лук - 1 глава кромид
  • хляб - 2 бр. филии сух
  • картофи - 2 бр.
  • оцет - 1 с.л.
  • лимонена кора - щипка настъргана
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме в тенджера вода да кипне. След като заври, прибавяме сол и лъжица оцет. Слагаме почистената риба да се свари. Отделно си варим картофите, след което ги смачкваме на пюре.

След като рибата се развари, бульонът се прецежда. Месото се претрива през сито, а в бульона накисваме само средата на двете филийки хляб. Накрая размесваме рибата, картофеното пюре, изцедения хляб, лимоновата кора и лука.

Подправяме със сол и черен пипер. За завършек добавяме размекнатото и разбито на пяна масло. Гарнира се с резенчета лимон, маслини, магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: