Кьопоолу по домашна българска рецепта

12/09/2016
Сия Рибагинаот Сия РибагинаМастър Шеф 5x
"Класически, незабравим вкус - за прекрасни мигове, споделени с приятели!"
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 329
  • Преглеждания за месеца927
  • Преглеждания за седмицата195
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците.

Запалете скарата или фурната. Сложете чушките и патладжаните да се изпекат от двете страни.

Чушките след опичане ги задушете в плик, така ще ги обелите по-лесно.
Обелете патладжаните и чушките.

Настържете на ренде лука и го изцедете, настържете и чесъна.

Минете патладжаните, чушките и доматите през машинка за мелене или ги пасирайте с пасатор.

Смесете зеленчуците в купа със зехтин, малко оцет, сол и черен пипер на вкус.

Бележки: Зеленчуците препоръчвам да са на скара или на жар, чушките е добре да са два вида, но може да сложите само червени или само зелени.

Аз ползвах микс домашни градински домати. Може да запържите доматите с чесъна и лука, но аз не препоръчвам пърженето.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Pepa Bozeva
Pepa Bozeva
21.07.2017 22:26
Може ли да се затваря в буркани или е за бърза консумация?
0
0
Наталия Петрова
Страхотна рецепта Сия! Малко захар не се ли добавя?
2
1

Виж всички коментари или напиши такъв