Кьопоолу по домашна българска рецепта

12/09/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67294217675
"Класически, незабравим вкус - за прекрасни мигове, споделени с приятели!"
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 743
  • Преглеждания за месеца531
  • Преглеждания за седмицата91
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците.

Запалете скарата или фурната. Сложете чушките и патладжаните да се изпекат от двете страни.

Чушките след опичане ги задушете в плик, така ще ги обелите по-лесно.
Обелете патладжаните и чушките.

Настържете на ренде лука и го изцедете, настържете и чесъна.

Минете патладжаните, чушките и доматите през машинка за мелене или ги пасирайте с пасатор.

Смесете зеленчуците в купа със зехтин, малко оцет, сол и черен пипер на вкус.

Бележки: Зеленчуците препоръчвам да са на скара или на жар, чушките е добре да са два вида, но може да сложите само червени или само зелени.

Аз ползвах микс домашни градински домати. Може да запържите доматите с чесъна и лука, но аз не препоръчвам пърженето.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Pepa Bozeva
Pepa Bozeva
21.07.2017 22:26
Може ли да се затваря в буркани или е за бърза консумация?
3
0
Наталия Петрова
Страхотна рецепта Сия! Малко захар не се ли добавя?
3
2
Сия Рибагина
Сия Рибагина
12.09.2016 13:05
Благодаря, Натали! Можеш да сложиш една лъжичка захар да се убие киселиноста, но мойте домати бяха изключително сладки, затова и не съм добавила, дори сложих малко оцет за по приятен вкус, но това според суровините и вкусовите предпочитания се коригира :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв