Разядка с майонеза, патладжан и чесън

12/09/2016
Марияна Желева
отМарияна ЖелеваИноватор5062474652
"Перфектната разядка става не само за мезе, но е и отлична гарнитура към основното ястие. А тази отговаря и на двете условия!"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 125
  • Преглеждания за месеца123
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • патладжан - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • майонеза - 1 бр. лека от 200 г
  • хляб - 3 филии
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичаме патладжана на фурна. Аз си пека 4-5 броя в зависимост от големината в тава във фурната. Набучвам патладжаните със зъбите на вилица. Слагам ги в загрята на 220 градуса фурна .След като ги изпека, им отстранявам дръжките и кожата. Остава само вътрешната част на патладжана.

За разядката ни е нужен 1 голям патладжан. Нарязвам патладжана, след като съм го изпекла на много ситно.

Слагам го в дълбок съд. Прибавям майонезата, която предварително съм разбъркала с лъжица. Подправям на сол на вкус.

Почиствам скилидките чесън и ги нарязвам на много ситно. Прибавям чесъна и него. Обърквам всичко.

Слагам разядката в купички, подходящи за разядка.

Изпичам на тостера 3 филии хляб. Махам коричките и режа филийките на триъгълничета. Можем да поднесем разядката и отстрани да бучнем по 2-3 изпечени триъгълничета по желание.

Хапваме я с печени меса. Вкусно е.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Албена
Албена
13.09.2016 15:38
Много я обичаме тази разядка в къщи.Даже си консервираме печен патладжан за да имаме и през зимата.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв