неделя, 7 февруари

Обикновени курабии

От Дебелата БертаМастър Шеф / Автор02/12/2011
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции25-30 бр.
Изпрати Обикновени курабии
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо74 192
  • Преглеждания за месеца211
  • Преглеждания за седмицата211
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг4.0 от 5

Необходими Продукти

  • яйца - 4 броя
  • захар - 1 и ½ ч.ч.
  • олио - 3/4 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 - 2 броя
  • лимони - 1 с.л. настъргана лимонова кора
  • сода - 1 ч.л.
  • брашно - колкото поеме
Сготви+2 точки
Бъди първият, който ще ползва новата опция тук.

Приготвяне на Обикновени курабии

Разбъркайте содата в киселото мляко, докато шупне и постепенно към него прибавете олиото, яйцата, захарта, като разбърквате добре.

Прибавете ванилията, лимоновата кора и по малко брашното. Замесете нормално твърдо тесто. От него късайте парчета и оформете топки с големина 3-4 см.

Нареждайте ги в намазнена тава, мажете с разбито яйце и поръсвайте със захар отгоре. Обикновените курабии се пекат на 170-180 градуса до леко зачервяване.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Обща оценка за рецептата:Дай и ти своята оценка!
4.0 от 58 Гласа

Отзиви (12)

Най-новитеНай-добритеНай-лошите
0
1
Отговор
mariah

2015-04-09, Оценка 5.0 от 5 за Обикновени курабии

Страхотни са. Благодаря.
2
0
Отговор
Гери Милчева

2014-12-11, Оценка 5.0 от 5 за Обикновени курабии

Курабийките са прекрасни.Аз ги правя същите,но за по-практично и ефектно, отделям единия белтък,потапям тестяната курабийка първо в чинийката с белтък и след това в смес от захар и едро смляни орехи.Стават прекрасни! Да ви е сладко!:)))
2
0
Отговор
Иви

2014-08-26, Оценка 5.0 от 5 за Обикновени курабии

Колко горе-долу курабийки се получават!:)
5
3
Отговор
мариана

2013-12-06, Оценка 5.0 от 5 за Обикновени курабии

препоръчвам 1ч.ч. прясно мляко вместо киселото....стават невероятниии
4
2
Отговор
Таня

2013-09-29, Оценка 5.0 от 5 за Обикновени курабии

Наистина са перфектни, но според мен е по-добре с амонячна сода за набухвател и препоръчвам мас, вместо олио. Така остават меки за по-дълго време - даже колкото повече стоят, по-вкусни стават.
3
1
Отговор
стеф

2013-08-06, Оценка 5.0 от 5 за Обикновени курабии

Много бързи, лесни и не на последно място вкусни
5
3
Отговор
Tani

2013-06-23, Оценка 5.0 от 5 за Обикновени курабии

Станаха много вкусни,децата ги обожават.Пробвайте,няма да съжалявате.
2
0
Отговор
qnA

2013-04-07, Оценка 5.0 от 5 за Обикновени курабии

МНОГО ХУБАВИ СТАНАХА
1
0
Отговор
Вили

2012-12-19, Оценка 5.0 от 5 за Обикновени курабии

Страхотни са тези курабии, препоръчвам ги горещо! Лесни и вкусни!
1
0
Отговор
Lina

2012-10-24, Оценка 5.0 от 5 за Обикновени курабии

За пръв път се осмелих да правя курабии и току що извадих първата тава ... останах без думи.... страхотна рецепта, която 100% ще влезне в обилната семейна неделна закуска :)))

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Вкусна и бърза рецепта за Обикновени курабии. Доволен ли си от това, което намери? Виж останалите специалитети за Обикновени курабии. Избрани рецепти от местната и чуждестранна кухня. Съвети как да сготвим Обикновени курабии в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с хиляди ястия, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.