Обикновени курабии

02/12/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф5088145
"И вашата баба ви ги е приготвяла - незабравим вкус от едно време! "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции25-30 бр.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо87 941
  • Преглеждания за месеца344
  • Преглеждания за седмицата71
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте содата в киселото мляко, докато шупне и постепенно към него прибавете олиото, яйцата, захарта, като разбърквате добре.

Прибавете ванилията, лимоновата кора и по малко брашното. Замесете нормално твърдо тесто. От него късайте парчета и оформете топки с големина 3-4 см.

Нареждайте ги в намазнена тава, мажете с разбито яйце и поръсвайте със захар отгоре. Обикновените курабии се пекат на 170-180 градуса до леко зачервяване.подобни рецепти тук

5 24
4 25
3 6
2 6
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

mariah
mariah
09.04.2015 21:08
Страхотни са. Благодаря.
3
1
Гери Милчева
Гери Милчева
11.12.2014 00:55
Курабийките са прекрасни.Аз ги правя същите,но за по-практично и ефектно, отделям единия белтък,потапям тестяната курабийка първо в чинийката с белтък и след това в смес от захар и едро смляни орехи.Стават прекрасни! Да ви е сладко!:)))
3
0
Иви
Иви
26.08.2014 09:44
Колко горе-долу курабийки се получават!:)
4
1

Виж всички коментари или напиши такъв