Обикновени курабии

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Обикновени курабии1 / 6
02/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
25-30 бр.
"И вашата баба ви ги е приготвяла - незабравим вкус от едно време!"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 броя
  • захар - 1 и ½ ч.ч.
  • олио - 3/4 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 - 2 броя
  • лимони - 1 с.л. настъргана лимонова кора
  • сода - 1 ч.л.
  • брашно - колкото поеме
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте содата в киселото мляко, докато шупне и постепенно към него прибавете олиото, яйцата, захарта, като разбърквате добре.

Прибавете ванилията, лимоновата кора и по малко брашното. Замесете нормално твърдо тесто. От него късайте парчета и оформете топки с големина 3-4 см.

Нареждайте ги в намазнена тава, мажете с разбито яйце и поръсвайте със захар отгоре. Обикновените курабии се пекат на 170-180 градуса до леко зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
525
425
36
26
10
Дай твоята оценка: