Пещерски татлии

12/09/2016
Фати Камберова
отФати КамбероваПомощник Готвач96379071
"Приятните на вкус Пещерски татлии, които няма къде другаде да опитате, освен в малкото родопско градче Пещера!"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции14
Сготви+1 точки
26 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо71 635
  • Преглеждания за месеца776
  • Преглеждания за седмицата221
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена26

Необходими Съставки

  • масло - 250 г
  • брашно - 500 г
  • За сиропа
  • вода - 1 л
  • захар - 800 г
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в купа и добавяме омекналото масло. Омесваме добре.

От тестото оформяме топчета с големина на яйце. С помощта на готварски гребен (на снимката ще го видите), ако нямате такъв, вилицата ще ви свърши пак работа, оформяме във вид на елипса.

Подреждаме татлиите в тава една до друга.

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до приятен златист цвят.

След като се поохладят, се поливат с горещ сироп.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Фати Камберова
Много тънички сте ги направили, от топчетата се прави елипсовидна формичка и съвсем леко се натиска с пръст, за да се оформи. Ако нямате гребенчето, което е на снимките, може като ги подредите в тавата с лек натиск на вилицата да ги издокарате. Надявам се да съм била полезна. :)
0
2
LoraYancheva
LoraYancheva
07.03.2017 13:19
Това добре, но на вашите снимки татлиите са над 10 броя, а на мен ми се получиха 5 (тънки)... Отделно 1 литър вода с 800гр захар е твърде много за тази смес. Да не би да трябва повечко брашно (1кг)?
0
0
LoraYancheva
LoraYancheva
07.03.2017 13:19
Това добре, но на вашите снимки татлиите са над 10 броя, а на мен ми се получиха 5 (тънки)... Отделно 1 литър вода с 800гр захар е твърде много за тази смес. Да не би да трябва повечко брашно (1кг)?
0
0
LoraYancheva
LoraYancheva
06.03.2017 14:50
Силно се надявам да ми обясните КАК на Вас са Ви се получили по този начин, а на мен ми станаха като последната снимка, при положение че спазих всичко стриктно!!!
0
2
Зорница Христова Михова
много хубави
вкусни са
6
0

Виж всички коментари или напиши такъв