Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Пилешки дробчета в масло

Пилешки дробчета в масло

Пилешки дробчета в масло
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
12/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Чудесна идея за обяд или вечеря с пилешки дробчета и апетитен карамелизиран лук!"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • масло - 4 с.л.
  • брашно
  • риган
  • босилек
  • самардала
  • кафява захар - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките дробчета се поръсват с морска сол и черен пипер. Подправките се смесват и смилат на ситно, с тях се поръсват дробчетата.

Овалват се в брашно, като излишното се изтупва.

Загрява се олио и задушваме ситно нарязан лук. Добавя се малко сол и кафявата захар. Бърка се, да се карамелизира, и се изважда в чиния.

В същата мазнина, ако е нужно, се добавя още малко се пържат и пилешките дробчета.

Поднасят се с карамелизирания лук.

В допълнение с домашна пита и свежа салата е уникално вкусно.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: