Вкусна патешка супа

13/09/2016
Албенаот АлбенаИноватор 3x
"Богата и ароматна супа, чийто вкус буквално ще погали сетивата ви!"
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо788
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешкото месо се нарязва и заедно с дреболиите и залива с вода. Добавя се сол и се оставя се да заври.

Лукът, морковът и чушката се нарязват на дребно и се прибавят към месото, след като поомекне. Патешкото месо се нуждае от повече варене. Не се добавя олио или друга мазнина, защото месото на патицата е достатъчно мазно и ще си пусне мазнина.

Картофите се обелват, нарязват се на малки кубчета и се прибавят към бульона. Добавяме и фидето. След като картофите и фидето омекнат, се прибавят пасираният домат. Когато и доматите де сварят, дръпваме тенджерата настрани.

Правим си застройка. В отделна купа се смесват киселото мляко и жълтъкът от яйцето. С черпак гребваме от патешката супа и като разбъркваме постоянно прибавяме към застройката, за да се уеднаквят температурите. Накрая изливаме на струйка застройката в тенджерата със супата.

Подправяме с черен пипер и поръсваме с наситнен магданоз.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар