Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Селска питка със зеленчуци

Селска питка със зеленчуци

Селска питка със зеленчуци
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
13/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10 парчета
"Мека и ароматна селска питка със зеленчуци за всички у дома!"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • вода - 150 мл
  • суха мая - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • брашно - 400 г
  • плънка
  • тиквичка - 300 г
  • домати - 1 бр.
  • сирене - 50 г
  • магданоз
  • шарена сол
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме брашно, мая, сол. Прибавят се мокрите съставки олио, вода, киселото мляко и всичко се разбърква с вилица. Замесва се меко тесто, покриваме с фолио и се оставя да бухне за 20-30 минути на топло.

С намазнени ръце се разстила в намазана с олио тавичка и се поръсва с риган и щипка шарена сол.

Тиквичката се нарязва на тънки кръгчета, доматът също.

Нареждат се върху тестото като цвете, като се редува кръгче тиквичка и резен домат. Отгоре се намазват с олио, поръсваме с щипка морска сол и риган.

Сиренето на малки парченца се разпределя върху питката. Печем в загрята фурна 180 градуса до готовност на тестото.

Поднасяме веднага, докато е топла.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: