Тиквичките на Бай Данчо

14/09/2016
Росица Стояноваот Росица СтояноваИноватор / Автор
"Хрупкави тиквички без пържене и без излишни мазнини - хапвайте на воля от тиквичките на Бай Данчо "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
43 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо64 702
  • Преглеждания за месеца3088
  • Преглеждания за седмицата169
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена43

Необходими Съставки

  • тиквички – 1 кг
  • галета – 3 с.л.
  • олио
  • брашно – 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете тиквичките на кръгчета. Посолете ги добре със сол и ги оставете да престоят, за да си пуснат водата, след което ги отцедете. Намазнете с олио тавичката. В купа смесете галетата с брашното.

Наредете тиквичките в тавата и пресейте брашното с галетата върху тях. Сгорещете фурната на най-силната степен и печете до зачервяване.

Поднесете със сос по избор.подобни рецепти тук

5 6
4 2
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар