Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Тънки наденички с гъбен сос

Тънки наденички с гъбен сос

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Тънки наденички с гъбен сос
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 5
14/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3-4
"Отдавна не бяхме хапвали нещо толкова вкусно - сочни наденички и ароматен гъбен сос, с който може да гарнираме и много други неща!"

Необходими Продукти

  • наденица - 5 - 6 бр. тънки
  • гъби - 350 г
  • топено сирене - 100 г
  • брашно - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1 стрък
  • чубрица - щипка
  • розмарин - щипка
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наденичките печем на скара. Оставяме ги на топло докато направим соса. В тиган с малко олио задушаваме лука, нарязан на ситно заедно с чесъна - също нарязан на ситно.

Към тях прибавяме почистените и нарязани гъби. Готвим докато омекнат и добавяме топеното сирене. Разбъркваме.

Добавяме подправките сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме добре. Прибавяме чубрицата, розмарина и нарязания на ситно магданоз. Пак разбъркваме.

В отделна купа размивам брашното с 150-200 мл вода и го добавяме към гъбите. Разбъркваме докато се сгъсти и сваляме от котлона. Сервира се топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: