Фокача със сушени домати

15/09/2016
Veselina
отVeselinaГотвач263562593
"Изключително ароматна фокача, която веднага ни се приисква да комбинираме с малко козе сирене и да изядем до трошичка!"
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо575
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 30 мл
  • вода - 30 мл
  • зехтин - 1 с. л. + 1 ч. л. за намазване на фокачата
  • мая - 1/4 кубче
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 1 1/2 ч.ч
  • сушени домати - 2 с.л от бурканче
  • розмарин - 1 ч.л. за поръсване на фокачата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стопляме леко млякото и в него слагаме маята и захарта. Пресяваме брашното и в него си правим кладенче.

Вътре слагаме щипка сол, 1 с.л зехтин, водата и прясното мляко с маята и захарта. После добавяме и 2 с.л. сушени домати на кубчета от бурканче.

Лъжиците са пълни с много сушени домати на парченца и не отцедих от зехтина вътре. Замесваме тестото. Слагаме го в купа и го покриваме с кухненска кърпа да втаса 30 мин.

Взимаме си тестото и го оформяме като елипса в тава, застлана с хартия. Намазваме го с 1 ч.л зехтин. Поръсваме с 1 ч.л сушен розмарин.

Най-отгоре правим малки дупки, като натискаме. Печем в загрята фурна на 190 градуса до порозовяване.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!