Сладки банички с ябълки и тиква

15/09/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру161881745710
"Ябълка, тиква и канела - невероятен вкус през този сезон!"
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 130
  • Преглеждания за месеца188
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корите се разстилат на плота и се нарязват на три ленти от широката страна. В купа се нарязват почистените ябълки на ситни кубчета.

Тиквата се настъргва на едро ренде. Смесват се със захарта и канелата, разбърква се добре.

Вземат се две ленти от корите. Първата се намазва леко с олио, върху нея поставяме втора лента.

В долния край се поставя част от плънката и се навива по диагонал на триъгълни банички. Така се оформят и останалите кори.

Нареждат се в широка намаслена тава. Отгоре се намазват с четка олио. Печем в загрята фурна 180 градуса до златисто. Изваждат се и поръсваме с пудра захар, смесена с ванилия.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар