Лазаня с маскарпоне

15/09/2016
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър1186279664
"Лазаня, сьомга и маскарпони - обещаваме, че ще е божествено вкусно "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо615
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Загрейте зехтин в тиган и добавете всички зеленчуци (ситно нарязани), задушете ги за няколко минути. Оставете ги в едната страна на тигана.

Леко запечете сьомгата от двете страни за 2 минути, след което сипете бульона и покрийте да се задушава за още 3-4 минути. Извадете сьомгата и оставете зеленчуците да се задушават до омекване (почти докато течността се абсорбира).

Леко намачкайте зеленчуците заедно със сьомгата. Смесете маскарпонето с жълтъците и цялото яйце, овкусете със сол и черен пипер. Добавете към сместа лимоновата кора и пармезана.

В дъното на съда, в който ще редите корите, сипете малко от зеленчуковия бульон (отделете си предварително), за да стане лазанята по-сочна.

Започнете да редите корите (може леко да ги сварите предварително), след това добавете от сместа с маскарпонето и редувайте така. Ако не сварите корите, на всеки пласт може да сипвате по-малко бульон.

Лазанята не трябва да бъде с повече от три реда кори. Отгоре поръсете с още пармезан, сложете във фурната и запечете.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Emilia Krumova
Emilia Krumova
24.01.2017 21:47
Браво Роси , много интересна рецепта , трябва да я опитаме непременно
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв