Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с маскарпоне

Лазаня с маскарпоне

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Лазаня с маскарпоне1 / 2
15/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-5
"Лазаня, сьомга и маскарпони - обещаваме, че ще е божествено вкусно"

Необходими Продукти

  • сьомга - 600 г
  • маскарпоне - 250 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • яйца - 3 бр. жълтъци + 1 яйце
  • бульон - 275 мл пилешки
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • целина - 2 стръка
  • кори за лазаня
  • пармезан - 1 ч.ч. настърган
  • магданоз
  • черен пипер
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Загрейте зехтин в тиган и добавете всички зеленчуци (ситно нарязани), задушете ги за няколко минути. Оставете ги в едната страна на тигана.

Леко запечете сьомгата от двете страни за 2 минути, след което сипете бульона и покрийте да се задушава за още 3-4 минути. Извадете сьомгата и оставете зеленчуците да се задушават до омекване (почти докато течността се абсорбира).

Леко намачкайте зеленчуците заедно със сьомгата. Смесете маскарпонето с жълтъците и цялото яйце, овкусете със сол и черен пипер. Добавете към сместа лимоновата кора и пармезана.

В дъното на съда, в който ще редите корите, сипете малко от зеленчуковия бульон (отделете си предварително), за да стане лазанята по-сочна.

Започнете да редите корите (може леко да ги сварите предварително), след това добавете от сместа с маскарпонето и редувайте така. Ако не сварите корите, на всеки пласт може да сипвате по-малко бульон.

Лазанята не трябва да бъде с повече от три реда кори. Отгоре поръсете с още пармезан, сложете във фурната и запечете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Emilia Krumova
Emilia Krumova
Браво Роси , много интересна рецепта , трябва да я опитаме непременно
24.01.2017 21:47