Гръцки сарми с орехи и стафиди

15/09/2016
Росица Стоянова
отРосица СтояноваИноватор1143256958
"Постни сармички с неустоим аромат - изкушение за приятели "
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо178
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • орехи – 50 г
  • стафиди – 50 г
  • лозови листа
  • ориз – 250 г
  • лук – 1 глава
  • олио – 10 с.л.
  • доматено пюре – 2 с.л.
  • чесън – 1 - 2 скилидки
  • копър –сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го запържете с сгорещено олио. Добавете измития ориз и пържете до получаването на т.нар. стъклен вид. Залейте с вода (около 250 мл) и оставете да ври, до абсорбирането ѝ. Прибавете орехите (нарязани на по-едри парченца), стафидите и копъра.

Във всеки лозов лист се слага от плънката и се завиват сармички. Притскайте ги леко, за да не се разпаднат. Наредете ги в тенджера, похлупете с чиния и залейте с вода. Варете на бавен около 30-тина минути.

Нарежете чесъна и го запържете в олио, прибавете пюрето, разбъркайте и след малко снемете от котлона. 10-тина минути преди свалянето на сармите от котлона добавете соса към тях.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

marcheva14  Мария Симеоно
Роси, благодаря, че сподели тази прекрасна рецепта. Разрешавам си да кача няколко снимки. Разкошни сармички станаха., да си оближеш пръстите...
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв