Шаран на скара

03/12/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Харесвате само пържен шаран? Опитайте и нашето предложение за шаран на скара, гарантирано ще си промените мнението!"
Приготвяне45 мин.
Готвене15 мин.
Общо60 мин.
Порции2-3
Сготви+2 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 386
  • Преглеждания за месеца1908
  • Преглеждания за седмицата1567
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Нарежете почистения добре и измит шаран на котлети с дебелина около 1.5 см. Подсушете добре парчетата риба с кухненска хартия и го сложете в дълбока купа.

Прибавете към него нарязания на ситно чесън, солта черния пипер, шафрана и мащерката. Разбъркайте, за да се овкуси с подправки равномерно и долейте виното и зехтина. Оставете така да престои за около 30 минутки.

Загрейте скара и намазнете реотаните. Отцеждайте леко котлетите шаран и го изпечете по около 5 минути от всяка страна. Поднесете шарана на скара с гарнитура от зеленчуци, полят с малко лимонов сок и гарниран с резен лимон.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 10
4 2
3 2
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

niki
niki
26.10.2014 10:38
Малииииии!!!!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти