Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Маринована треска със задушен грах

Маринована треска със задушен грах

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3392k3
Маринована треска със задушен грах
Снимка: Сергей Анчев
1 / 2
15/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Ето и топ рецептата ни за треска - маринована треска със задушен грах!"

Необходими Продукти

  • треска - 4 филета (общо около 600 г)
  • чесън - 2 скилидки
  • лимони - 1 бр.
  • масло - 4 с.л. растително
  • брашно - 4 с.л.
  • дижонска горчица - 1 с.л.
  • сос уорчестър - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • За гарнитурата
  • грах - 500 г замразен
  • масло - 2 с.л. растително
  • червен лук - 1 малка глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • копър - пресен или 1 ч.л. сушен
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетата от риба се нарязват на парчета 3-4 см. Забърква се марината от счукан чесън, горчица, сос уорчестър и пушен червен пипер.

Намазват се парчетата риба и се оставят на хладно за 3-4 часа. След това се овалват добре в брашно и се изпържват в мазнината.

Задушават се в маслото лукът, морковът (нарязан на кръгчета) и чесънът. Добавя се грахът и при необходимост и малко вода. Подправя се с копър, сол и пипер. Всичко се сервира с ¼ лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Много добра рецепта! Гласувах с 5.
16.09.2016 00:09