Арабска мусака

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
15/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
5-6
"Един от шедьоврите на Ориенталската кухня - арабска мусака с патладжани"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г телешка
  • патладжани - 1500 г
  • чушки - 5 бр. червени
  • домати - 4 бр.
  • люти чушки - 2 бр.
  • магданоз - 1 връзка пресен
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете лука, лютите чушки и моркова. Прибавете каймата, ситно нарязани 2 домата, черен пипер и сол. Задушете до готовност на каймата и махнете от огъня.

Прибавете ситно нарязания магданоз. Патладжаните се белят и режат на кръгове, запържват се леко.

Наредете на дъното на намазнена тава патладжаните, сипете запържената кайма, нарязаните чушки и домати – нарязани на кубчета или кръгове.

Залейте мусаката с бяло вино, покрийте с фолио и печете в загрята на 200 градуса фурна около 50 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
55
40
31
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Роси, чета и преглъщам....Разкошна рецепта.
23.04.2017 01:13