Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Пай с дюли и ябълки

Пай с дюли и ябълки

Пай с дюли и ябълки1 / 2
16/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • маргарин - 100 г
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • кафява захар - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • ванилова захар - 1 бр
  • ябълки - 300 г
  • дюли - 300 г
  • за поръсване
  • канела - 1 ч.л.
  • захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесва се брашното с бакпулвера и солта. В купа разбиваме маргарина със захарта до получаване на пухкав крем.

Добавя се разбитото яйце и ванилията, разбърква се добре. Прибавя се брашното, замесва се тесто.

С ръце се разстила на дъното на тавичка намазана с маргарин и поръсена с малко брашно, като се оформя и кант с височина 3 см по стените на тавата.

Плодовете се измиват и почистват от семената. Нарязват се на резени и нареждаме в кръг, като се започва от центъра. Поръсват се с канела и захар.

Печем пая в загрята фурна до златисто 35 минути. Изважда се от фурната, охлажда се и нарязваме на парчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: