Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Солени катми за закуска

Солени катми за закуска

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Солени катми за закуска
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
16/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
18-20
"Идеалната закуска - солени катми. Сега остава да намерим кой да ни я приготви!"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 1 л
  • мая - 1/2 кубче
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 к.л.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - до получаване на гъста каша
  • масло - за намазване
  • колбаси - салам или пушено филе
  • домати
  • сирене
  • чеснов сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото трябва да е малко топло, както и яйцата да са на стайна температура. Активираме маята с малко мляко, захар и брашно.

Разбиваме яйцата и добавяме от шупналата мая и останалите продукти, като брашното сме пресели предварително. Разбъркваме хубаво и добавяме брашно докато се получи гъста каша.

Оставяме да шупне или удвои обема, след което разбъркваме и печем на сач. По желание редим колбас, сирене, домат и чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка: