Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Овчарски Пай»Картофен пай с кайма и зеленчуци

Картофен пай с кайма и зеленчуци

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Картофен пай с кайма и зеленчуци
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
16/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Ароматен пай - истинска наслада за сетивата!"

Необходими Продукти

  • за картофеното пюре
  • картофи - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - около 150 мл
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 60 г
  • за плънката
  • кайма - 300 г телешка
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 2 бр. (червена и зелена)
  • домати - 1 бр.
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите. Обелете и ги намачкайте. Добавете сол, пипер, топлото мляко и маслото. Разбъркайте добре до гладкост.

В малко олио запържете каймата. Добавете нарязаните на ситно лук, морков и чушките.

След това добавете настъргания домат и подправките. Изсипете сместа в тавичка. Сипете пюрето в пош със звездовиден накрайник.

Направете розички върху каймата, като я покриете изцяло. Печете на 200 градуса около 35 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
32
20
10
Дай твоята оценка: