Бисквитени сладки Мидички

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Бисквитени сладки Мидички
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
08/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"В тези бисквитени мидички няма да откриете бисери, а нещо далеч по-вкусно - шоколадов крем"

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 опаковка какaови (чаени) - около 200 г
  • прясно мляко - 1 - 2 с.л.
  • масло - 60 г
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • за крема
  • пудинг - 1 бр. шоколад (40 г)
  • прясно мляко - 400 мл
  • масло - 50 г
  • захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа натрошете бисквитите. Добавете смлените орехи, мекото масло и млякото. Разбъркайте добре.

Пригответе си силиконови форми-миди. Напълнете ги с бисквитената смес и ги оставете в хладилника да стегнат за 1-2 часа.

Сварете една част от млякото заедно със захарта. В другата част разтворете пудинга. Изсипете го във врящото мляко и бъркайте докато се сгъсти.

Добавете маслото, разбъркайте хубаво и оставете крема да се охлади. Когато кремът се стегне, го сипете в пош.

Освободете внимателно сладките и ги слепете две по две с шоколадовия крем.

Върнете слепените сладки обратно в хладилника за няколко часа.

Бисквитените сладки Мидички са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елена Кавак
Елена Кавак
Страхотна рецепта!
16.09.2016 11:42