Сладкиш с кокосов крем и шоколадова глазура

16/09/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522031396
"Можем да направим сериозна кариера като дегустатори на сладкиши!"
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 489
  • Преглеждания за месеца186
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Добавете олиото, млякото и пресятото брашно с бакпулвера. Разделете сместа на две части. Към едната добавете какаото и разбъркайте добре. Намажете подходяща тавичка с масло.

Изсипете какаовото тесто и печете на 180 градуса около 10 минути. През това време направете крема. Сложете една част от млякото да заври. В останалата част разтворете брашното и захарта. Прибавете го към врящото мляко. Бъркайте докато се сгъсти. Прибавете стърготините и разбъркайте добре.

Извадете блата от фурната и излейте крема. Върху крема излейте останалата част от кексовото тесто. Върнете обратно фурната и допечете сладкиша (не съм засичала, просто проверявайте с клечка).

Разтопете шоколада и маслото в млякото. Залейте готовия сладкиш и оставете да се охлади.

Източник: Да се развихрим...в кухнята.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

М. ГЕОРГИЕВА
М. ГЕОРГИЕВА
19.09.2016 19:08
Благодаря, това вече е нещо друго. Поздрави!
1
0
М. ГЕОРГИЕВА
М. ГЕОРГИЕВА
17.09.2016 18:06
Малко трудно се разбира. Извадете от фурната и изсипете крема, пък крема след това се прави. Може ли по-ясно? Иначе ми допада рецептата.
1
0
Добринка Петкова
Не знам защо рецептата е така объркана,правилно я бях написала. Сега ще я напиша цялата рецепта и ще помоля администраторите да я коригират,че така нищо не се разбира. Ето и рецепта: Разбийте яйцата със захарта. Добавете олиото, млякото и пресятото брашно с бакпулвера.Разделете сместа на две части. Към една добавете какаото и разбъркайте добре. Намажете подходяща тавичка с масло. Изсипете какаовото тесто и печете на 180 градуса около 10 минути. През това време направете крема. Сложете една част от млякото да заври. В останалата част разтворете брашното и захарта. Прибавете го към врящото мляко. Бъркайте докато се сгъсти. Прибавете стърготините и разбъркайте добре. Извадете блата от фурната и излейте крема.Върху крема излейте останалата част от кексовото тесто.Върнете обратно фурната и допечете сладкиша (не съм засичала, просто проверявайте с клечка). Разтопете шоколада и маслото в млякото. Залейте готовия сладкиш и оставете да се охлади.

Източник: Да се развихрим...в кухнята.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв