Лимонов карамел

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Лимонов карамел
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
17/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Крем карамел, но с изкусителен лимонов аромат"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 260 - 270 г
  • лимонова захар - 1 бр. на Йоткер
  • захар - 100 г за карамела + лимонова захар 1/2 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер разбиваме яйцата със захарта. Добавяме яйчената смес към свареното мляко и лимоновата захар. Разбиваме, докато захарта се разтопи напълно.

Карамелизираме захарта плюс лимоновата захар и сипваме по малко във порцеланови купички или каквито имате.

Като стегне карамелът, наливаме от сместа. Редим купичките в тава, в която сме сипали вода.

Печем във фурната на не повече от 140-150 градуса. Наблюдавате водата в тавата да не заври, защото ще се образуват шупли, които не са желателни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: