Солени триъгълници с плънка

17/09/2016
"Вкусно предложение за почивните дни!"
Приготвяне50 мин.
Готвене35 мин.
Общо85 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо436
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • мая - 20 г свежа
  • вода - за маята 50 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - за тестото 250 мл
  • олио - 3 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • брашно - 4 ч.ч. типово
  • белтък - от яйцето в тестото
  • жълтък - за намазване
  • плънка
  • яйца - 1 бр.
  • сирене - 200 г
  • колбас - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във водата се разбърква маята със захарта и две лъжици брашно. Оставя се да шупне за 10-15 минути. Сипва се в средата на брашното. добавяме белтъка, водата за тестото, солта, олиото и киселото мляко.

Замесва се средно меко хлебно тесто. Намазва се с олио и покриваме с кърпа да втаса 40 минути. Готовото тесто разделям на две части. Всяка се разточва на правоъгълник и в долния край се поставя плънка от яйцето, натрошено сирене и нарязан на кубчета колбас.

Навива се на руло и с нож се нарязва на триъгълници. Нареждат се в тава, намазана с олио. Така се приготвя и втората част от тестото. Оставят се за още 20 минути, после се намазва с разбит жълтък с една лъжица олио.

Печем триъгълниците в загрята фурна 180 градуса до златиста коричка.

Поднасяме с айран.

Добър апетит !подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар