Торта Три шоколада

17/09/2016
"Уникално вкусна торта, която се прави не с един, не с два, а с цели три шоколада Да ви е сладко, приятели!"
Приготвяне50 мин.
Готвене10 мин.
Общо60 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 873
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • За блата
  • бисквити - 260 г чаени
  • масло - 5 с.л. разтопено
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • За шоколадовите блатове
  • черен шоколад - 200 г
  • млечен шоколад - 200 г
  • бял шоколад - 200 г
  • сладкарска сметана - 1 л
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 80 г
  • желатин - 3 пакета
  • За украсата
  • фондан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чаените бисквити се смилат на трохи. Към бисквитените трохи добавяме маслото и прясното мляко. Разбъркваме хубаво. Получената смес изсипваме в тортена форма с подвижни стени. Със лъжица притискаме бисквитената смес, за да се получи равномерен и стегнат блат.

Сметаната и прясното мляко се смесват. След което се разделят на три равни части. Едната част слагаме на котлона да се стопли, без да завира. Преди да заври сместа, се маха от котлона и към нея се прибавят захарта и предварително начупения на парчета черен шоколад. Бърка се до получаването на еднородна смес.

Едно пакетче желатин се накисва през това време във студена вода да набъбне. След това се разтапя на водна баня, трябва да стане течен. След като е станал течен, се изсипва при шоколадовата смес и се разбърква. Изсипва се върху бисквитения блат. Оставя се да изстине и след това се прибира във фризера за 2 часа, да стегне шоколадовият блат.

Вторият блат е от млечния шоколад. Приготвя се по същия начин, но не се добавя захар. Преди да се изсипе сместа с млечния шоколад върху черния шоколад с вилица се правят деруги по първия блат. Отново се прибира във фризера за 2 часа.

След което се приготвя и сместа с белия шоколад. Тя се приготвя по същия начин. Отново се правят и деруги , този път върху втория блат. Изсипва се бялата смес и се прибира във фризера за 3 - 4 часа.

Отгоре украсих със фондан.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Roksi
Roksi
14.02.2018 18:23
Получи се хубава торта. Блатовете стегнаха за час в хладилника. Не мисля, че е необходимо да се слагат във фризер.
0
0
Иванка Йорданова
Здравейте! Страхотна торта! Искам да попитам обаче, какво означава "деруги"?
0
0
Иванка Йорданова
Няма проблем. Разбрах за какво става въпрос. Благодаря за отделеното време
0
0
Христилияна Личева
Търсех снимка, за да ви покажа как се прави. Но за съжаление не ги намирам снимките.
0
0
Иванка Йорданова
Вече разбрах от чичко гугъл, благодаря. Но все пак за начинаещи кулинари е добре да се използват нормални български думи като бразди
0
0
Христилияна Личева
Не, не са дупки.
0
0
Мариана Баздрагянова
Уникално вкусна торта! Препоръчвам ви я!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв