Класическа имамбаялдъ

18/09/2016
Gergana Tsvetanovaот Gergana TsvetanovaПомощник Готвач 1x
"Вкусно постно ястие от Турската кухня."
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 156
  • Преглеждания за месеца2200
  • Преглеждания за седмицата742
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете патладжаните на две по дължина, издълбайте ги, осолете и оставете за час да си пуснат горчивия сок. Измийте ги и подсушете, изпържете ги от всички страни в нагорещено олио.

В същата мазнина изпържете нарязаните на ситно моркови, лук, вътрешността от патладжаните. Добавете настърганите домати, чесъна, солта, черния пипер, магданоза и дафиновия лист.

Оставете да къкри на тих огън, докато изври водата. Намаслете тавата, в която ще печете, сипете на дъното от сместа. Напълнете патладжанените лодки с няколко лъжици от сместа.

Отгоре подредете резенчета домат и печете ястието на 180 градуса за 30 минути. Поръсете с нарязан магданоз и поднесете ястието.подобни рецепти тук

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар