Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Плескавица»Пикантна домашна плескавица

Пикантна домашна плескавица

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Пикантна домашна плескавица
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 6
18/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
16
"Дълго търсихме и много плескавици опитахме, докато открием рецептата за перфектна домашна плескавица"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • свинско месо - 500 г
  • сланина - 150 г
  • лук - 1 голяма глава
  • люти чушки - 1 бр. червена
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двата вида месо и сланината смиламе на машинка за мелене на по-едра решетка.

В купа омесваме с всички подправки, като червената чушка нарязваме на ситно.

Лука може да се нареже малко по-едро. Хубаво е каймата да престой в хладилник поне едно денонощие.

С мокри ръце оформяме големи кюфтета, притискаме ги, за да са плоски, и да не се свият при печенето.

Печем на скара, сач или барбекю.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: