Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Охлювчета»Сладки охлюви със стафиди

Сладки охлюви със стафиди

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Сладки охлюви със стафиди
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
18/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Най-сладките сладки охлюви, които някога сме опитвали"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • мляко - 250 мл
  • захар - 75 г
  • масло - 80 г
  • мая - 1 пакетче суха
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 1 бр.
  • За плънката
  • канела - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • стафиди - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в една част от прясното мляко (леко затоплено). Брашното се пресява и заедно с яйцето, захарта, щипка сол, маслото и останалото мляко замесваме средно меко тесто.

Оставяме го на топло да втаса докато удвои обема си, след което го разточваме на правоъгълник около 35 на 25 см. и дебелина около 2 см.

За плънката смесваме една супена лъжица канела и супена лъжица захар. Поръсваме със сместа кората. Наръсваме и стафидите. Навиваме кората на руло.

Рулото се реже напречно през около 3 см. В сгорещено олио изпържваме всяко кръгче и поръсваме с кристална захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Gergana Tsvetanova
Gergana Tsvetanova
Изглеждат много апетитно!
29.09.2016 16:23
Албена Асенова
Албена Асенова
Който не обича пържено може да изпече охлювите като ги намаже отгоре със жълтък/
29.09.2016 16:13