Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Ориз на Фурна»Пиле с ориз и патладжан на фурна

Пиле с ориз и патладжан на фурна

Пиле с ориз и патладжан на фурна
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
06/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Оказва се, че най-вкусната гарнитура за патладжаните е ... пилешкото месо"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 бр. долни
  • ориз - 1 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • бял пипер
  • патладжани - 2 бр. малки
  • лук - 1 глава средна
  • моркови - 1 бр. среден
  • домати - 1 бр. среден
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и сварете предварително бутчетата до полуготовност.

Обелете патладжаните, нарежете ги на кубчета, посолете ги и ги покрийте с вода. Оставете ги за около 20 мин., за да си отпуснат горчивия сок. Изплакнете ги и ги подсушете.

Загрейте олиото и добавете ситно нарязания лук. Запържете до златисто и прибавете кубчетата патладжан.

Сложете нарязания на дребно морков и обеленият домат и нарязан на парченца. Запържете, като бъркате непрекъснато, докато омекнат зеленчуците.

Измийте много добре ориза и го добавете към зеленчуците. Продължете да пържите, докато оризът се избистри. Овкусете със сол и черен пипер.

Загрейте фурната. Изсипете плънката в подходяща тава. Наредете бутчетата. Налейте топла вода, докато покриете ориза /съотношението ориз - вода е 1:2/.

Поръсете с бял пипер и запечете ястието, докато водата изври и остане на мазнина.

Поръсете ориза на фурна с магданоз.

Пилето с ориз и патладжан на фурна е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: