Малка питка с кюфтенца

19/09/2016
"Топла питка със кюфтенце - вкусно предложение за обяд!"
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо190
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • мая - 1 пакет суха
  • вода - 1 ч. ч.
  • сол - 1 ч. л.
  • захар - 1 щипка
  • олио - 3 с. л.
  • брашно - 2 - 3 ч. ч.
  • кайма - 200 г
  • чубрица
  • кимион
  • риган
  • масло - за намазване
  • чушки - 1 бр.
  • маслини - 6 - 7 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвят кюфтенцата. Омесва се каймата с чубрицата и кимиона. Оформят се четири или пет средно малки кюфтенца. В купа сипваме брашното, сол, захар и сухата мая.

Добавят се олиото, хладката вода и се бърка с вилица да стане топка тесто. После с ръце се замесва средно меко тесто. Покрива се с кърпа и оставяме да втаса 30 минути на топло покрито с кърпа. Готовото тесто се оформя на кръгла питка в намаслена тавичка.

С ръце се оформят четири гнезда в тестото. В тях се поставят кюфтенцата и се разпределят няколко кръгчета от чушката и маслинки в средата на питката като цвете. Поръсваме в риган цялата питка, а кюфтенцата се поръсват с червен пипер.

Оставя се да почине за още 15 минути. Печем в загрята фурна 180 градуса за 25-30 минути - зависи от печката. Изважда се и намазваме с масло за мека коричка. Добър апетит !подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар