Малка питка с кюфтенца

19/09/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру187383062413
"Топла питка със кюфтенце - вкусно предложение за обяд!"
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо212
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвят кюфтенцата. Омесва се каймата с чубрицата и кимиона. Оформят се четири или пет средно малки кюфтенца. В купа сипваме брашното, сол, захар и сухата мая.

Добавят се олиото, хладката вода и се бърка с вилица да стане топка тесто. После с ръце се замесва средно меко тесто. Покрива се с кърпа и оставяме да втаса 30 минути на топло покрито с кърпа. Готовото тесто се оформя на кръгла питка в намаслена тавичка.

С ръце се оформят четири гнезда в тестото. В тях се поставят кюфтенцата и се разпределят няколко кръгчета от чушката и маслинки в средата на питката като цвете. Поръсваме в риган цялата питка, а кюфтенцата се поръсват с червен пипер.

Оставя се да почине за още 15 минути. Печем в загрята фурна 180 градуса за 25-30 минути - зависи от печката. Изважда се и намазваме с масло за мека коричка. Добър апетит !подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар