Тутманик с пилешко, топено сирене и кашкавал

19/09/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Смело можем да наречем този тутманик кралски тутманик с разкошно плънка от пилешко месо, топено сирене и кашкавал "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 346
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Направете кладенче и в него изсипете маята. Прибавете и останалите продукти, (без жълтъка на яйцето). Замесете меко тесто и го оставете да втаса, докато удвои обема си.

През това време нарежете месото на кубчета. Запържете го в малко олио, докато промени цвета си. Добавете малко сол, черен пипер и нарязан на ситно магданоз. Оставете да се охлади.

Разточете тестото на кръг, да не е много тънко. В средата изсипете месото и го разстелете (виж снимките). Поръсете с настърган кашкавал и наредете парченца топено сирене.

Загърнете хубаво краищата и обърнете питката обратно. Сложете една купичка в средата, колкото да се очертае. Нарежете краищата и ги усучете, с рязаното нагоре - да се вижда плънката.

Оставете да втаса за 30 минути, намажете с разбит жълтък смесен с малко мляко. Печете на 200 градуса около 35-40 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!