Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Тутманик със салам, царевица и кашкавал

Тутманик със салам, царевица и кашкавал

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Тутманик със салам, царевица и кашкавал
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
10/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Харесва ни да изненадваме любимите си хора с вкусни тутманици с различна плънка"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 450 мл
  • мая - 20 г
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • брашно - около 800 г
  • за плънката
  • колбаси - 200 г салам
  • царевица - 100 г
  • кашкавал - 150 г
  • лютеница - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете топлото мляко в купа. Разтворете в него маята. Прибавете останалите продукти, без брашното.

Разбъркайте хубаво и започнете да прибавяте от брашното, като бъркате непрекъснато.

След като започне да става трудно бъркането, извадете тестото и доомесете на плота. Оставете да втаса около час и половина.

Разточете тестото на не много тънка правоъгълна кора. Намажете я с лютеницата, поръсете с царевицата и нарязаните на кубчета кашкавал и салам. Завийте внимателно на руло.

Поставете го на хартия за печене, като съедините краищата. Нарежете на парчета (но не до края) около 2 см.

Взимате едно парче и го поставяте навътре, две парчета навън, едно навътре, две навън и т.н.

Всяко парче натиснете с точилката отгоре през средата. Преместете тутманика в тава.

Оставете да втаса, намажете го с малко олио и печете на 200 градуса около 40 минути.

Тутманикът със салам, царевица и кашкавал е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: