Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Доматено хлебче

Доматено хлебче

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Доматено хлебче
Снимка: Добринка Петкова
1 / 5
14/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Всякакви хлебчета сме опитвали, но такова ароматно доматено хлебче още никой ни не беше приготвял"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • кисело мляко - 400 г
  • вода - 200 мл топла
  • мая - 20 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 1 с.л
  • захар - 1 с.л.
  • лютеница - 2 с.л. или кетчуп
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята със захарта в малко от топлата вода и добавете брашно, толкова че да се получи гъсто като боза. Оставете на топло да удвои обема си.

Заедно с останалите продукти замесете меко тесто.

Разделете го на две части.Към едната част добавете лютеницата (може и кетчуп). Размесете хубаво, като добавяте още брашно, за да се омеси добре. Оставете ги малко да втасат.

Разточете първо бялата топка, намажете с олио, а отгоре покрийте с разточената червена.

Пак намажете с олио, разточете леко и навийте на руло.

Поставете в правоъгълна форма, оставете да втаса и я намажете с жълтък.

Поръсете хляба със семена и печете на 200 градуса около 35-40 минути.

Доматеното хлебче е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: