Ароматна погача Цвете

19/09/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"В ръцете на някои готвачи тестото не е просто тесто, а глина, с която извайват смайващи произведения на изкуството "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо285
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • мая - 20 г
  • брашно - 600 г
  • брашно - 300 г типово
  • вода - 500 мл топла
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • олио - 3 с.л
  • захар - 1 с.л
  • сол - 1 с.л
  • за намазване
  • олио - 100 мл или зехтин
  • подправки - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте двата вида брашно. Разтворете маята във водата заедно със захарта. Изсипете в брашното, добавете олиото, млякото и солта. Замесете меко тесто и го разделете на 4 части.

В купичка сипете олиото (зехтина), добавете подправки по избор (аз използвах шарена сол, чубрица, мащерка и риган). Разточете една топка тесто с големината на тавата, в която ще печете.

С помощта на нож очертайте триъгълни парчета, но не ги нарязвайте (виж снимките). В широката част на всеки очертан триъгълник направете разрези като малки триъгълници. Хванете внимателно острата част и го обърнете навън.Така направете и останалите триъгълници. След това направете разрези при върха на големите триъгълници.

С помощта на химикалка или молив притиснете така че разрезите леко да се отворят. Оставете погачата да втаса. Намажете я с жълтък разбит с малко кисело мляко. Печете на 200 градуса около 35 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Илияна Димова
Много е красива
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв