Кексчета с риба тон

20/09/2016
Албена
отАлбенаМастър Шеф37171113813
"Обзалагаме се, че любителите на солените кексчета ще открият нова любов в лицето на тези кексчета с риба тон "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо296
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Необходима ни е консерва натурална риба тон, без олио. Изсипваме я първо в подходящ съд, за да се отцеди, след което я намачкваме с вилица. Лука нарязваме на ситно, чесъна го счукваме на каша. Смесваме ги с кората и сока от лимона, мащерката, крема сиренето, солта и черния пипер.

На измитите чери доматчета отрязваме горната част като капачета и издълбаваме вътрешността им с малка лъжичка. Подсушаваме ги с кухненска салфетка и ги напълваме с част от рибната смес. Отгоре ги похлупваме с отрязаните капачета.

Яйцето разбиваме с вилица като за омлет. Към него прибавяме млякото, кашкавала и зехтина. Разбъркваме добре и подправяме със сол. Накрая добавяме пресятото брашно смесено с бакпулвера.

Намазваме формичките за мъфини или кексчета с масло и ги поръсваме с брашно. Разпределяме тестената смес по равно във всяка формичка и слагаме в средата по едно пълнено доматче. Печем кексчетата в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 20-25 минути.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Арка
Арка
16.04.2017 16:24
Много интересна рецепта!
0
0
Добринка Петкова
Страхотна рецепта и снимка,много ми харесва!!!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв