Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибно филе в портокалов сос

Рибно филе в портокалов сос

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Рибно филе в портокалов сос1 / 2
20/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 4 филета
  • брашно - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л. прясно изцеден
  • портокалов сок - 2 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • сметана - 3 с.л.
  • бульон - 1 с.л. зеленчуков
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото и подсушено филе се овалва в брашно. В загрят тиган с две супени лъжици зехтин се изпържва рибата за около 3-4 минути от всяка страна.

В купичка се смесват прясно изцедените сокове от лимон и портокал с жълтъка, сметаната, бульона, солта и черния пипер.

Сместа се разбърква добре, след което се загрява в тиган на слаб огън. След като заври сосът се залива с него рибата, която вече сме поставили в чинии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка: