Солена пита Слънчоглед

20/09/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру196383969214
"Идеалната питка не се прави с най-скъпото брашно, а с любови, старание и търпение "
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 324
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активира се маята, като се разбърква в хладката вода със захарта и се оставя да бухне. Сипва се в брашното. Добавяме олиото, прясното мляко, сол, яйцата, като се отделя един жълтък за намазване отгоре с 2 с. л. прясно мляко. Замесва се тесто.

Втасва 40 минути на топло, покрито с кърпа, или във фурната, включена на 50 градуса. Тестото се разделя на две части. Първата се разточва на кръгла кора с диаметър на тавата. Поставя се на дъното на намазнена тава или върху хартия за печене. Нарязва се на 8 сектора, като се започва от средата към краищата.

Останалото се разделя на 9 топчета. Едното е за центъра. Останалите се сплескват, в средата поставяме натрошено сирене и оформяме отново на топчета. Поставят се в основата на всеки триъгълник. Взема се върха и се обръща върху всяко топче. В центъра се поставя последното.

Почива си тестото за 20 минути, намазва се с разбит жълтък с прясното мляко. Отгоре се поръсва с маково семе и сусам. Печем питката в загрята фурна 180 градуса до хрупкава коричка. Изважда се и покриваме с кърпа за 10 минути, после се напада.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар