Пролетна пита

20/09/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"Възползвайте се от щедрите дарове на пролетта и пригответе сочна пролетна пита с пресен лапад "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо634
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Смесва се млякото и водата в купа. Добавя се захарта и маята. Оставя се да се активира за десетина минути. Замесва се меко тесто заедно с останалите продукти. Оставя се да втаса за час-два.

В малко олио се задушават спанакът, лападът и зеленият лук. Сваля се от котлона и към тях се добавят нарязаните яйца, сиренето и сол на вкус. Втасалото тесто се разстила с ръце на плота.

Изсипва се плънката и внимателно се загръщат краищата. Обръща се обратно и леко се притиска. Поставя се в намаслена тава. С помощта на паница се очертава центъра.

Нарязва се на 12 парчета. Всяко се взима и обръща нагоре с разреза. Оставя се да втаса, намазва се с жълтък разбит с малко прясно мляко и се пече на 200 градуса около 40 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар