Пролетна пита

20/09/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"Възползвайте се от щедрите дарове на пролетта и пригответе сочна пролетна пита с пресен лапад "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо699
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 900 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч. топло
  • вода - 1 ч.ч. топла
  • олио - 100 мл
  • мая - 42 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • за плънката
  • зелен лук - 2 стръка
  • лапад - 150 г
  • спанак - 150 г
  • яйца - 2 бр. сварени
  • сирене - 100 г
  • магданоз
  • сол
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесва се млякото и водата в купа. Добавя се захарта и маята. Оставя се да се активира за десетина минути. Замесва се меко тесто заедно с останалите продукти. Оставя се да втаса за час-два.

В малко олио се задушават спанакът, лападът и зеленият лук. Сваля се от котлона и към тях се добавят нарязаните яйца, сиренето и сол на вкус. Втасалото тесто се разстила с ръце на плота.

Изсипва се плънката и внимателно се загръщат краищата. Обръща се обратно и леко се притиска. Поставя се в намаслена тава. С помощта на паница се очертава центъра.

Нарязва се на 12 парчета. Всяко се взима и обръща нагоре с разреза. Оставя се да втаса, намазва се с жълтък разбит с малко прясно мляко и се пече на 200 градуса около 40 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите