Тутманик на пластове със спанак и сирене

20/09/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"Кой е казал, че тутманиците са обикновени закуски. В ръцете на майстори тутманикът може да се превърне ви истинско изкуство "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо885
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разтворете маята със захарта и млякото. Заедно с останалите продукти замесете еластично тесто. Оставете да втаса докато удвои обема си. Разделете го на 4 топки. Взимате една топка и я разточвате на тънко.

Намазвате я със зехтин и поръсвате със сирене и спанак. Покрийте с втора разточена кора, пак от плънката, кора, плънка, кора и завършете с плънка. Внимателно се загръща като пакет -две срещуположни страни се събират в средата. Хубаво се притиска и се обръща обратно.

Сложете го в намаслена тава. Нарежете го на триъгълници, като оставяте от края малко не нарязано. След като втаса намажете с разбито яйце и печете на 200 градуса около 40 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ваня Георгиева
Благодаря! Вкусно изглежда ще пробвам тази рецепта.
0
0
Ваня Георгиева
Колко яйца има в рецептата виждам на две места са написани затова и питам?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв